v45-banner

Visualization, Modeling & Simulation

 

Läs mer om profilområde

Connectivity & Mobile Broadband

 

Läs mer om profilområde

Vehicle Safety & Security Systems

 

Läs mer om profilområde

Matchning mellan Kogvetare och fadderföretag

Den 23 oktober arrangerade Kognitionsvetenskapsprogrammet vid Linköpings universitet en matchning mellan studenter och fadderföretag på creActive. Syftet med att ha fadderföretag knutna till utbildningen är att skapa en starkare relation mellan studenter och företaget. Rent praktiskt går det till så att företaget samarbetar med en och samma grupp studenter vid tre tillfällen under deras utbildning.

Kognitionsvetenskap ligger mitt emellan IT, psykologi och språkvetenskap. Här förenas beteendevetenskap och teknikvetenskap, vilket ger studenterna kunskap om både människor och IT, och färdighet att kunna utforma samspelet mellan dem.

Läs mer

ELITS är ett superföretag - för tredje året i rad!

För tionde året i rad har affärstidningen Veckans Affärer utsett Sveriges Superföretag –  de mest effektiva, lönsamma och snabbväxande företagen. IT-tjänsteföretaget ELITS prisas återigen som ett av Sveriges mest välmående tillväxtföretag och erhåller för tredje året i rad utmärkelsen Superföretag.

Veckans Affärer ger varje år den prestigefyllda utmärkelsen Superföretag till endast 350–450 av Sveriges närmare 300.000 företag. I år är siffran 442 och av dessa har endast 86 stycken lyckats vara ett Superföretag i tre år eller mer.

Läs mer

Holländsk myndighet beställer säker smartphonetjänst från Sectra

Sectra (STO: SECT B) har fått en beställning på sin tjänst för säker röstkommunikation och SMS för smartphones från en holländsk myndighet. Därmed kan tjänstemän på myndigheten åtnjuta den flexibilitet som det innebär att kunna kommunicera känslig information över mobila nätverk utan risk för avlyssning.

Med den här beställningen utvidgar myndigheten sitt användande av Sectra Panthon, som är en säkerhetslösning för smartphones, och gör den tillgänglig i större skala inom organisationen. Lösningen leveraras som en tjänst och Sectra hanterar installation och all administration inklusive nyckel- och certifikatshantering.

Läs mer

Världen kommer till Mjärdevi Science Park den 5 november

Den 5 november 2014 kommer ett stort internationellt symposium att anordnas i creActive Mjärdevi med både svenska och internationella deltagare och talare. Symposiet kommer att fokusera på olika aspekter när det gäller utvecklingen av framtidens science parks när det gäller bland annat investerare/riskkapital, företag i olika stadier av utveckling, inkubatorer, projektarenor/open innovation, nationella noder, internationella trender inom science park-världen, fastighetsägarnas roll, relationerna med andra innovativa hot-spots, former för studentsamarbeten, betydelsen av samarbete med politik och universitet.

Målet är att alla deltagarna, tillsammans med talarna, ska bidra till utformandet av en Linköpingsdeklaration som listar ”10 faktorer som bidrar till en framgångsrik science park”.

Läs mer

Sara Mazur till Meet@Mjärdevi 30 oktober

Missa inte torsdagen den 30 oktober när Sara Mazur kommer till creActive Mjärdevi för att vid lunchseminariet Meet@Mjärdevi tala om "Teknik för det uppkopplade samhället”. Sara Mazur är forskningschef för Ericsson Research och har av Computer Sweden utsetts till Sveriges mäktigaste IT-kvinna.

Läs mer

ELITS utses till DI Gasell-företag för tredje året i rad

För femtonde året i rad har affärstidningen Dagens industri sammanställt Gasellundersökningen med Sveriges snabbast växande och mest lönsamma företag. IT-tjänsteföretaget ELITS i Mjärdevi Science Park prisas återigen som ett av Sveriges mest välmående tillväxtföretag och erhåller för tredje året i rad utmärkelsen Gasell-företag av Dagens Industri. 

2014 firas 15-årsjubileet av Di Gasell. Årligen utses färre än 0,5 % av Sveriges aktiebolag till Gaseller, kriterierna som ska uppfyllas är bland annat att företaget har en omsättning på minst 10 Mkr, har minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret och har sunda finanser. Läs mer på Dagens Industri.

Läs mer

Mjärdevi AB

Mjärdevi Science Park AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Adresser & Hitta hit

Kontakt

Tel 013-20 57 57
info@mjardevi.se

Medarbetare

Följ oss

linked-ininstagramfacebooktwitter

member-of-iasp

sisp logo eulogo inv c rgb