Visualization, Modeling & Simulation

 

Läs mer om profilområde

Connectivity & Mobile Broadband

 

Läs mer om profilområde

Vehicle Safety & Security Systems

 

Läs mer om profilområde

Se Spotscales föredrag från nätverkslunchen Meet@Mjärdevi i creActive Mjärdevi

Vid nätverkslunchen Meet@Mjärdevi den 26 mars var det Johan Richard som berättade som Spotscales teknik och lösningar när det gäller 3D-rekonstruktioner med sikte på både byggbranschen, spelbranschen och filmbranschen. Spotscale tar alltså med hjälp av bilder tagna av drönare fram digitala 3D-modeller som kan användas i många olika sammanhang, och även skrivas ut på 3D-skrivar för bättre förståelse. Det är nämligen inte alla människor som förstår sig på att läsa ritningar, och för dem är en modell mycket värdefull.

Läs mer

Torbjörn Kronander och Jan-Olof Brüer blir hedersdoktorer

Både Jan-Olof Brüer och Torbjörn Kronander har ägnat större delarna av sina yrkesliv åt att utveckla Sectra som idag är ett interntionellt storföretag med över 500 anställda. Nu uppmärksammar Linköpings universitet deras banbrytande insatser inom medicinsk bildteknik genom att utnämna dem till hedersdoktorer.

Läs mer

Riskkapital till Glycobond för levercancerdiagnostik

Levercancer är en svår sjukdom med hög dödlighet och tidig upptäckt av tumören är avgörande för framgångsrik behandling. Hittills har det dock saknats tillräckligt bra metoder som kan upptäcka och diagnosticera cancern i ett tidigt stadium. Linköpingsföretaget Glycobond som är ett av företagen på företagsinkubatorn LEAD i Mjärdevi Science Park, har utvecklat en unik metod som visar lovande resultat för att klara av detta. Framstående privata affärsänglar har nu tillsammans med Almi Invest investerat i bolaget för att utveckla det vidare mot kommersiell framgång.

Läs mer

Dataton visade framtidens jobb för högstadieelever

Bild: Åke Karlsson

Med studiebesök och föreläsningar från yrkesverksamma tar Nya Rydsskolan tar nya grepp för att visa sina högstadieelever vilka yrken som finns och vad som som kommer att efterfrågas i framtiden. Den 24 mars besökte de Dataton i Mjärdevi Science Park och fick se de audiovisuella verktyg som används i samband med stora ljusshower världen över.

Läs mer

XMReality tecknar samarbetsavtal med IFS inom Enterprise Mobility

XMReality har tecknat ett samarbetsavtal med IFS för att vidareutveckla sitt erbjudande inom Enterprise Mobility. Kombinationen av XMRealitys Remote Guidance och IFS Mobile Work Order ger servicetekniker helt nya möjligheter att lösa problem på plats och effektivisera utförandet av servicearbeten.

Läs mer

Sectras vd Torbjörn Kronander: Den diplomatiska krisen påverkar svenska företag

I den debattartikel publicerad i Dagens Industri den 25 mars lyfter Sectras vd Tornbjörn Kronander frågan om hur den diplomatiska krisen med Saudiarabien påverkar svenska företag. Han uppmanar statministern att omedelbart ta tag i den här frågan för att inte riskera både mångmiljardintäker i skatter och tusentals arbetstillfällen.

Läs mer

Mjärdevi AB

Mjärdevi Science Park AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Adresser & Hitta hit

Kontakt

Tel 013-20 57 57
info@mjardevi.se

Medarbetare

Följ oss

linked-ininstagramfacebooktwitter

member-of-iasp

sisp logo eulogo inv c rgb