v45-banner

Visualization, Modeling & Simulation

 

Läs mer om profilområde

Connectivity & Mobile Broadband

 

Läs mer om profilområde

Vehicle Safety & Security Systems

 

Läs mer om profilområde

ELITS utses till DI Gasell-företag för tredje året i rad

För femtonde året i rad har affärstidningen Dagens industri sammanställt Gasellundersökningen med Sveriges snabbast växande och mest lönsamma företag. IT-tjänsteföretaget ELITS i Mjärdevi Science Park prisas återigen som ett av Sveriges mest välmående tillväxtföretag och erhåller för tredje året i rad utmärkelsen Gasell-företag av Dagens Industri. 

2014 firas 15-årsjubileet av Di Gasell. Årligen utses färre än 0,5 % av Sveriges aktiebolag till Gaseller, kriterierna som ska uppfyllas är bland annat att företaget har en omsättning på minst 10 Mkr, har minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret och har sunda finanser. Läs mer på Dagens Industri.

Läs mer

CybAero söker nytt exporttillstånd efter avslag

First North-listade CybAero har av ISP (Inspektionen för Strategiska Produkter) fått avslag på sin ansökan om exporttillstånd till den kinesiska kunden AVIC. CybAero för nu samtal med ISP och avser att inkomma med en ny ansökan.

CybAero skrev i juli 2014 ett ramavtal med det kinesiska företaget AVIC, omfattande leverans av totalt minst 70 helikoptersystem, varav minst 20 under de första tre åren och minst 50 system under de följande fem åren. CybAero ansökte om exporttillstånd från ISP den 8 september och kompletterade sin ansökan den 30 september med begäran om tillstånd för leverans av enbart de första 20 systemen under de närmaste två åren.

ISP har den 17 oktober 2014 meddelat att man inte beviljar exporttillstånd baserat på Cybaeros ansökan. ISP har bland annat frågor kring var de inledande 20 systemen ska tillverkas. CybAero för nu samtal med ISP, och baserat på dessa samtal kommer bolaget att lämna en ny ansökan med bland annat tydligare redogörelse kring ramavtalet med AVIC, systemens produktion och användning.

Läs mer

Peab bygger i Vallastaden

En av de allra största aktörerna i den svenska byggsektorn kommer att bygga minst 120 lägenheter i Vallastaden i Linköping. 

– Jag är oerhört glad över att få med Peab i gruppen av byggherrar, säger vd:n för Linköpingsexpo Tommy Hultin. 

I ett avtal med Linköpings kommun förbinder sig Peab Bostad att bebygga ett kvarter i norra delen av stadsdelen, i nära anslutning till friidrottsarenan.

Läs mer

SenionLab och Narrative nominerade till Guldmobilen

För fjortonde året i rad går Mobilgalan av stapeln. Den 6 november ska de åtråvärda Guldmobilerna delas ut till årets främsta innovatörer, vassaste mobilföretag och bästa mobiltelefoner och -prylar. Vinnarna av det prestigefyllda priset utses av en jury som består av av mobilexperter, branschfolk och journalister som bland de tävlande bidragen utser en vinnare i varje kategori. 

Läs mer

The Value of Science Parks - ett vecka 45-evenemang


An international symposium at creActive, Mjärdevi Science Park, Linköping, Sweden, where Swedish and international speakers will contribute to forming a “Linköping declaration” together with other attendees, which will list “10 factors that contribute to a successful science park”. 

The symposium will focus on various aspects of the future development of science parks within areas such as investors/venture capital, companies in various stages of development, incubators, project arenas/open innovation, national nodes, international trends in the science park industry, the role of property owners, the relationship to other innovative hot-spots, forms of student collaboration, the importance of policy and university collaboration.

Time: Wednesday, 05
 november 9:00 - 15:00
Organisers: IASP, Mjärdevi Science Park AB, Östsam, SAAB, SiSP, VINNOVA
 

Läs mer

Vecka45 sätter innovationer och entreprenörskap i fokus

– Vi arrangerar Vecka45 för femte året och programmet är mer välfyllt än någonsin tidigare. En klar trend är att programpunkterna blir allt ”spetsigare”, med ett djupare och mer intressant innehåll för en tydlig målgrupp snarare än något som passar alla, säger projektledare Susanne Pettersson.

Ett typiskt sådant arrangemang är ”Crowdfunding – allt du behöver veta” som innehåller konkreta tips från de som kan och/eller har använt sig av finansieringsformen.  Ett annat är ”The value of Science Parks” som samlar en internationell elit när det handlar om att bygga upp och utveckla teknikparker i världen.

Läs mer

Mjärdevi AB

Mjärdevi Science Park AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Adresser & Hitta hit

Kontakt

Tel 013-20 57 57
info@mjardevi.se

Medarbetare

Följ oss

linked-ininstagramfacebooktwitter

member-of-iasp

sisp logo eulogo inv c rgb