Visualization, Modeling & Simulation

 

Läs mer om profilområde

Connectivity & Mobile Broadband

 

Läs mer om profilområde

Vehicle Safety & Security Systems

 

Läs mer om profilområde

Rakt in i framtiden med Mjärdevi Science Parks VD Lena Miranda

 

Den 26 februari var det MSP AB:s VD Lena Miranda som var föredragshållare vid nätverkslunchen Meet@Mjärdevi. Hon började med att berätta kring det otroliga engagemang med glädje och stolthet som hon mötts av vid både enkäter och samtal med företag och medarbetare runt om i Mjärdevi Science Park. Därefter tog hon upp spännande frågor kring Mjärdevi Science Parks kommande utveckling och avslutade med att uppmärksamma aktiviteter som är på gång just nu, bland annat en seminarieserie kring employer branding och rekrytering eftersom Mjärdeviföretagen planerar att anställa ca 500-600 personer under 2015.

Läs mer

Victor blev headhuntad till cBot

Victor Johansson arbetar på LEAD-bolaget CBot som utvecklar en robot som är tänkt att lägga golvplattor i tex. större varuhus och gallerior. Målet är att med hjälp av roboten förbättra ergonomin för dagens plattläggare och att införa automationsteknik i byggnadsbranschen.

Victor har studerat till Master in Mechanichal Engineering vid LiU, vilket är en 5 årig utbildning som kan jämföras vid en civilingenjörs examen inom Maskinteknik. Hans första kontakt med företaget var genom ett samarbete mellan företaget och LiU i en projektkurs.

Läs mer

Intuitive Aerial rekryterar erfaren expert inom underhållningsteknologi i Los Angeles, CA

Intuitive Aerial har påbörjat etablering av Intuitive Aerial Inc. Från och med 1 mars anställs Eric Bergez som operationellt ansvarig i det kommande bolaget, med ansvar för försäljning och marknadsföring på den nordamerikanska och mexikanska marknaden.

Eric har över 20 års erfarenhet av underhållsbranschen och implementering av nya produkter samt besitter ett omfattande nätverk i Amerika. Han har tidigare arbetat på Qube Cinema, Thomason Grass Valley, The Broadband Comedy Network och svenska Digital Vision, där han var försäljningschef i Nordamerika och Mexiko.

Läs mer

Östsvenska Handelskammaren: Intervju med styrelseledamot Lena Miranda

Intervju från Östvsvenska Handelskammaren

"I vår serie "i huvudet på styrelsen" möter vi denna månad regionsambassadören och näringslivsprofilen Lena Miranda. Lena är sedan i höstas ny VD på Mjärdevi Science Park och har innan det själv drivit företag i mer än 10 år. Lena har ett stort intresse i att arbeta för att förbättra näringslivsvillkoren och det är en av anledningarna till att hon engagerar sig i Handelskammaren.

Varför är ni medlemmar i Handelskammaren?

Östsvenska Handelskammaren samlar en bred representation av företag och driver frågor som är viktiga för näringslivet. Mjärdevi Science Park samlar också en bredd av företag, men har mer fokus på kunskapsintensiva tillväxtföretag ofta med rötter i teknik och akademi. På så vis är vi bra komplement till varandra, och jag tror att vi har mycket att vinna på att samverka i fler frågor. Handelskammaren deltar på ett bra sätt i den nationella debatten om hur vi kan förbättra villkoren för våra företag. Handelskammaren erbjuder dessutom en internationell utblick som är av värde för många av våra parkbolag."

 

Läs mer

Vinnarna av Mjärdevi Science Parks Walkshop!

Mjärdevi Science Park AB's personal och skuggstyrelse stod ute bland restaurangerna i Mjärdevi för att starta en enkät och fråga folk vad de tycker om Mjärdevi samt vad som kan förbättras. Efter att ha haft denna walkshop i tre dagar lottade vi ut 4 st Raspberry Pi 2.0 (en från varje restaurang) och bjöd in vinnarna till creActive Mjärdevi's FredagsFrukost. Denna frukost äger alltid rum fredagar kl 8.15 i creActive och är helt gratis och ett bra sätt att få träffa nya människor. Läs mer om frukosterna här

Vi vill tacka alla er som svarade på våra frågor och gav oss konstruktiv kritik, som är så oerhörd viktig för att vi ska kunna utvecklas.

Stort grattis till vinnarna Mari, Astrid, Henrik och Satyam som kammade hem priset! Hoppas ni kan hitta på något häftigt och roligt med era Raspberry Pi's!

Läs mer

Intuitive Aerial vinnare i förutsett FAA-regelverk för obemannade farkoster

Amerikanska luftfartsmyndigheten FAA kungjorde i helgen ett regelverksförslag för kommersiell användning av mindre, obemannade farkoster (UAS). Regelförslaget är ett viktigt steg för en öppning mot den amerikanska marknaden. För Intuitive Aerial är det här en mycket positiv nyhet, och farkosterna möter de krav som har föreslagits.

IA-IBC2

Regelverksförlaget påverkar farkoster med en maximal startvikt av 55lbs (25kg) och möjliggör flygning inom pilotens synhåll både inom och utanför kontrollerat luftrum under dagtid. Utöver detta krävs en godkänd pilot som skall avlägga teoretiskt prov hos ett av FAA godkänt träningscenter.

Läs mer

Mjärdevi AB

Mjärdevi Science Park AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Adresser & Hitta hit

Kontakt

Tel 013-20 57 57
info@mjardevi.se

Medarbetare

Följ oss

linked-ininstagramfacebooktwitter

member-of-iasp

sisp logo eulogo inv c rgb