Annons

Teknikutveckling Telekrig - Tillämpad forskning i teknikens framkant

FöretagFOI - Totalförsvarets forskningsinstitut
KontaktJohan Falk
Telefon013-378000
E-postjohan.falk@foi.se
PdfTeknikutveckling_Telekrig_Tillmpad_forskning_i_teknikens_framkant.pdf
Description

Inom telekrig är andra plats inget alternativ. För att fortsätta som nummer ett söker vi dig som vill utvecklas tillsammans med oss för att skapa framtidens vassaste telekrigsystem mot radiokommunikation och radarsystem. Vi söker dig som kan signalbehandling , radio- och mikrovågsteknik.


På FOI är vi ungefär 1000 anställda. 850 av oss är forskare på akademisk nivå. Vi är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. Verksamheten bedrivs i cirka 300 större forskningsprojekt inom ett tjugotal områden, som spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap, Eftersom säkerhetsforskningen inte har några nationsgränser agerar vi också globalt och leder även många EU-projekt för ökad säkerhet.


På avdelningen Sensor- och Telekrigsystem vid FOI ¡ Linköping arbetar kvalificerade forskare och utvecklare som lockas ochstimuleras av utmanande och utvecklande arbetsuppgifter i teknikens framkant.Inom telekrigsområdet forskar och utvecklar vi teknik och metodik för spaning mot och störning av motståndares kommunikations-,radar- och IR-system samt teknik och metodik för skydd mot spaning och störning av våra egna system. Inom flera områden hör vi till det absoluta toppskiktet i forskarvärlden och vi samverkar ofta internationellt. Vår forskning och utveckling medverkar tillen säkrare värld och gör nytta i samhället. Nu behöver vi bli fler.